Kohtaaminen uimahallilla

Eli mieltä Paavo Lipponen on ”pohjoismaisesta blokista”….

Meinasin myöhästyä lentokoneesta Berliiniin, kun törmäsin Paavo Lipposeen Mäkelänrinteen uimahallin suihkussa. Hän oli vasta menossa uimaan, minä olin matkalla lentokentälle.

Paavo tarttui heti ehdotukseeni pohjoismaisesta blokista EU:ssa. ”Ei, Risto, meidän pidä mitään blokkia perustaa vaan yrittää vaikuttaa yhdessä Saksan ja Ranskan akseliin.”

”Mutta siitähän on juuri kysymys”, minä vastasin. ”Jotta voisimme paremmin vaikuttaa Saksaan, meidän on ensin saavutettava yhteisymmärrys tärkeimmistä asioista pohjoismaiden ja Viron kanssa.” Tästä pääsimmekin aika nopeasti yksimielisyyteen, mutta paljon puhuttavaa riitti silti.

Lopulta minun oli pakko rynnätä pukemaan, jotta ehtisin Berliinin koneeseen. Berliinissä on keskustelu Nordic West Officen julkaisemasta raportista ”The New Nordics: Modern Bridge Builders”. Ja sillanrakentamisesta tässä on nimenomaan kysymys.

Suomen tehtävä on rakentaa siltaa Saksan ja Pohjolan, Brysselin ja Lontoon sekä Euroopan ja Yhdysvaltain välillä. Jotta tämä onnistuisi tarvitsemme pohjoismaisen blokin. Jos tuo termi tuntuu liian rajoittavalta, puhutaan sitten Euroopan pohjoisesta moottorista.

Kommentointi on suljettu.