Maailma takaisin raiteilleen

Hyvät ystävät,

Olen päättänyt lähteä eduskuntavaalein. Hullua? Varmaankin. Mutta nyt tuntuu siltä, että hullujakin asioita on oltava valmis tekemään, jotta saataisiin maailma takaisin raiteilleen.

Muutoksen ajurit ovat kaikkien tiedossa: kaoottinen Brexit, käsittämättömät kauppasodat, eriskummallinen identiteettipolitiikka, vasemmisto- ja oikeistopopulismi, ilmastonmuutoksen luoma eksistentiaalinen uhka, Kiinan hurja nousu ja eksponentiaalisesti kehittyvä teknologia. Mutta olemmeko oikeasti miettineet mitä nämä muutokset tarkoittavat suomalaisten taloudelle, turvallisuudelle ja Suomen paikalle maailmassa? Mielestäni emme.

Eräs ystäväni sanoi: ”Risto, taitaa olla niin, että olet ollut historian oikealla puolella vuodesta 1991.” Vuodella 1991 hän viittasi siihen, että nuorena tutkijana vaadin YYA-sopimuksen mitätöimistä. Sen jälkeen olin mukana nuorsuomalaisessa liikkeessä – suomalaisen politiikan start upissa. Vaadimme lisää markkinataloutta, tunnelia Tallinnaan ja sosiaaliturvan voimakasta selkeyttämistä. Davosissa järjestin maailman taloudellisille ja poliittisille johtajille historiallisen kohtaamisen. Sieltä (takaisin) Oxfordiin, jossa tutkin G8 roolia maailmanpolitiikassa. Vuonna 2002 olin mukana perustamassa eurooppalaisten huippujohtajien ja asiantuntijoiden verkostoa, joka pohtii suurten muutosten merkitystä eurooppalaisten yritysten kannalta.

EVAn eli Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtajana taitoin Presidentti Halosen kanssa peistä ulkopolitiikasta ja lanseerasin Naiset Huipulle -hankkeen. Keskuskauppakamarissa väitin, että parasta aluepolitiikkaa ovat alhaiset verot, vetävät väylät ja vähäinen byrokratia. Olin tyytyväinen, kun kauppakamarin naisjohtajien mentorointiohjelma valittiin maailman parhaaksi. Tänään toimin Nordic West Officen toimitusjohtajana. Tehtävämme on auttaa pohjoismaisia yrityksiä navigoimaan radikaalisti muuttuvassa maailmassa.

Olen koko urani ollut kansainvälisen muutoksen tulkki. Uskon, että yritysten lisäksi myös suomalainen yhteiskunta kaipaa muutoksen tulkkia. Tulkkia, joka uskoo, että yritykset ovat osa ratkaisua – oli kyseessä sitten ilmastonmuutos tai hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuus. Siksi olen mukana vaaleissa Kokoomuksen ehdokkaana Helsingin vaalipiiristä. Toivon, että osaamisestani olisi laajasti hyötyä Suomelle.

Jos haluat mukaan kampanjaan, olet lämpimästi tervetullut!

Risto

Kommentointi on suljettu.