Maailmantalous 2013: toivoa on vaikeuksista huolimatta

Tein videolle kymmenen minuutin pika-analyysin vuoden 2013 maailmantaloudesta. Sanoma pähkinänkuoressa on seuraava: USA saattaa yllättää myönteisesti. Muutoin ilonaiheita ei juuri ole.

Epävarmuus maailmantaloudesta jatkuu, kasvuennusteita reivattu alas. Suomelle vuosi 2013 tulee olemaan suuren rakennemuutoksen vuosi, sillä parhaillaan on käynnissä siirtyminen teollisesta Suomesta kohti monimuotoista Suomea. Ilahduttavaa on, että euro näyttää pysyvän pystyssä ja Eurooppa voi nyt keskittyä suunnittelemaan ulospääsyä kriisistä.

Tässä koko kymmenenminuuttinen – jos vaikka haluat käyttää sitä suunnittelukokouksessa:

Euroopan pelastaja

Olli Rehn nosti itsensä viime viikonloppuna raskaaseen valtiomiessarjaan. Hänen toimintansa Euron ja Euroopan Unionin pelastusoperaatiossa oli keskeinen.

Eteläisten jäsenvaltioiden pelastuspaketista voidaan olla montaa mieltä. Yhdestä asiasta erimielisyyttä tuskin saadaan aikaan: Olli Rehn teki komissaarina sen mitä maksimissaan voitiin raha- ja talouskomissaarilta odottaa. Hän kokosi paketin, joka tyynnytti markkinat. Toki mukana oli monia muitakin henkilöitä ja tahoja, mutta Ollin rooli oli keskeinen. Onnittelut Euroopan pelastajalle!