Demareiden salainen toive

Vastuullisten demareiden salainen toive on, että kokoomus on seuraavassa hallituksessa demareiden kanssa. Miksi?

Jos kokoomus ei ole hallituksessa demareiden kanssa, on demareiden pakko toteuttaa oma talousohjelmansa. Vastuulliset demarit tietävät, että tämä olisi katastrofi Suomelle ja demareille.

Tärkeintä on jatkaa kokonaisveroasteen alentamista, työllisyysasteen nostamista ja velan pienentämistä suhteessa BKT:hen. Mikään näistä ei onnistu demareiden talouslinjauksilla. Sen sijaan yhdistelmä kokoomuksen ja demareiden talouspolitiikkaa saattaisi noihin tavoitteisiin riittää.

Luulen, että demarit itsekin tietävät, että veroja nostamalla Suomi ei nouse. Luulen, että he laskevat sen varaan, että kokoomus tulee hallitukseen ja estää pahimmat ylilyönnit.

Mutta ajatelkaa, jos näin ei kävisikään?

Ajatelkaa, jos meillä olisi hallituksessa demareiden kanssa vaalit hävinnyt keskusta, vasemmalle vierineet vihreät ja suureen julkiseen sektoriin uskovat vasurit. Tällä kokoonpanolla edessä olisi alhainen kasvu, työllisyysasteen lasku ja velkaantumisen nousu. Tätä vastuulliset demarit eivät halua. Siksi heidän salainen toive on hallitusyhteistyö kokoomuksen kanssa.

Kokonaan toinen juttu on, millä ehdoilla kokoomuksen kannattaa hallitukseen mennä.

Kommentointi on suljettu.