Julkaisut

Katso myös julkaistut artikkelit »

SUUNNATON SUOMi

Väitimme Alf Rehnin kanssa, että Suomi oli ajelehtinut koko 2000-luvun ilman suuntaa. Ilmastonmuutos, väestön ikääntyminen ja perinteisten toimialojen hiipuminen ei ollut synnyttänyt uutta ideaa menestyvästä Suomesta. Oli korkea aika ottaa käyttöön Hyvinvointimalli 3.0, jossa hyvinvointi syntyy siitä, että nuoret ja vanhat osallistuvat työelämään entistä joustavammin, perinteinen teollisuus kehittyy digitalisaation kautta, työperäinen maahanmuutto on luonnollinen osa dynaamisesti toimivia työmarkkinoita ja yritystoimintaa harjoitetaan menestyksellisesti kaikissa kuudessa ”talousmaakunnassa”.

Otava 2012

Suomen ulkopolitiikan idea

Suomen ulkopolitiikan suuri idea on kadoksissa. Olemmeko tiivis osa Länsi-Eurooppaa vai geopoliittinen erityistapaus? Johtaako ulkopolitiikkaa pääministeri vai presidentti?

EVA Raportti esittää, että nykyinen ulkopolitiikan kaksoisjohtajuus on ongelmallinen eikä nykyinen suhteemme Natoon tarjoa sen enempää sotilaallisen liittoutumattomuuden kuin liittoutumisenkaan etuja. EU:n turvatakuiden varaan Suomi ei voi ulko- ja turvallisuuspolitiikkaansa rakentaa.

Raportti arvioi eri vaihtoehtoja ja pohtii, tulisiko Suomen olla ”mallioppilas” vai ”oman tien kulkija”. On ratkaisun aika.

Taloustieto Oy 2008

Multilateralism Light

Mistä G20 tupsahti maailman politiikkaan? Mikä on sen rooli? Mikä on työnjako virallisten järjestöjen ja epävirallisten ryhmien välillä? Näitä asioita pohdin pitkässä esseessä, jonka vuonna 2009 julkaisi Lontoossa sijaitseva Centre for European Reform.

Historian roolipeli

Pistoja menneeseen ja tulevaan

Otava 2006

Lue lisää »

Ultimatum isänmaalle

Nuorsuomalainen näkemys Suomen mahdollisuuksista

Otava 1994

The Role of the G8 in International Peace and Security

Oxford University

Press Inc. 2003

Lue lisää »

Finland’s Search for Security Through Defence, 1944-89

Macmillan Academic and Professional Ltd 1991

Lue lisää »

Moskovasta Brysseliin

Suomen muuttuva ulko- ja turvallisuuspolitiikka

VAPK-Kustannus (nyk. Edita), 1992

Lue lisää »

Suomen ulkosuhteet 1990-luvun Euroopassa

Talous ja turvallisuus

Painatuskeskus 1994

Lue lisää »

Puolustuslinjat

Puolustuspolitiikka Suomen kansainvälisen aseman vakaannuttamisessa 1944-67

Lue lisää »