Krimi on menetetty

Fait accompli: Venäjä on ottanut Krimin haltuunsa. Tästä otteesta se tuskin luopuu. Se on siirtonsa tehnyt. Mikä on lännen siirto?

Lännen mahdollisuudet vaikuttaa Venäjän toimiin ovat vähäiset. Venäjä ehkä erotetaan G8:sta, eli ryhmästä johon se ei oikein millään kriteereillä muutenkaan sovi. Jos taloudellisia pakotteita käytetään, vastaa Venäjä samalla mitalla. Sotilaallisen voiman käyttö on mahdotonta.

Entä mihin pyrkii Putin? Hän sanoi televisiopuheessaan tänään, että aseellista voimaa ei tarvita. Näin miehittäjä aina sanoo. Miehitys ilman sotatoimia on parempi kuin miehitys, jossa käyteään aseita.

Putin sanoi myös, että aikomus ei ole hyökätä Ukrainan itäosiin, vaikka sillä on siihen ”oikeus”. Tällaista oikeutta sillä ei tietenkään ole. Ilmaisusta tulee mieleen ranskankielinen sana ”droit de regard”. Termillä Putin haluaa osoittaa, että Ukraina kuuluu nyt ja aina sen etupiiriin.

Etupiirit eivät kuitenkaan pelasta Venäjän taloutta. Rankaistus tulee sitä kautta ennen pitkää.

3 vastausta artikkeliin ”Krimi on menetetty

  • Risto E.J.Penttilän kommentti Washingtonin suunnalta koskien kavereita Venäjän kanssa-on ”kirjoitettu ilman harkintaa-”tuosta vain” tyyliin! Harkintaa on pakko olla koska
   tilanne on hyvin kriittinen ja nämä lausnnot kuuluvat tasolle
   presidentti Niinistö,pääministeri Katainen. EU,-Venäjähän toimii omien lainalaisuuksien kautta ja heillä on halu laajentyua-ottaa Krimin niemimaan venäläiset ja laivaston tukikohdat ”haltuunsa”-ja kansa on sanonut omia näkemyksiä,sikäläinen hallinto on ollut yksimielinen liittymisestä Venäjään. Nyt USA:n kommentointi-ja reaktiot ovat ”pahoja ylilyöntejä”!

 1. ”Vero addressi luovutettu pääministeri Kataiseelle”?
  Monikohan yritys tuosta jäi pois? Sitoutumista ja verojen maksua Suomeen ei adressilla edistetä. Sitä edistetään
  niillä keinoilla joilla yritystoiminnan edellytykset ovat vielä
  olemassa. Tälläkin tempulla Keskuskauppakamari on jakamassa maamme yrityksiä,yrittäjiä eri leireihin-aivan kuten yritysten delegaatiot mm. Alexander Stubb:in,pääministeri Kataisen ja muiden tehtyjen vienninedistämismatkojen avulla-miksi tämäkin asia on piilossa-ja moni on jäänyt pois kun tietoa ei ole koskaan tullut.