Byrokratian aave

Innostuin sen verran Markku Kuisman uudesta kirjasta Yksinkertaisuuden ylistys, että olen ryhtynyt käyttämään hänen lanseeraamaansa termiä ”byrokratian aave”.

Kuisma on oikeassa siinä, että kaikki organisaatiot joutuvat tänään taistelemaan kasvavaa byrokratiaa vastaan. Eikä EU yhtään auta. Päinvastoin. Sieltä tulvii uusia säädöksiä, jotka heikentävät yritysten toimintaedellytyksiä.

Suomen hallititus on yrittänyt vähentää yritysten hallinnollista taakkaa. Vielä ei ole onnistuttu. Työtä tulee jatkaa. Virtaviivainen hallinto on kaikkien etu.

3 vastausta artikkeliin ”Byrokratian aave

  1. Byrokratian aave on varsin elävä aaveeksi.
    Mikä byrokratian purkamisessa on niin vaikeaa, no tietysti se että byrokraatit sitä itse ovat tekemässä, joten se johtaa byrokratian lisääntymiseen eikä vähenemiseen. Samaan aikaan julkisen palkat ja edut ovat räjähtäneet. Se ei kyllä koske juurikaan tekijäpuolta, opettajia ja hoitajia vaan hallinnossa olevia. Byrokraatteja tarvitaan valtavasti, jotta edes joku olisi toimistolla silloin tällöin, kun on kiire pitää lomat ja vapaat joiden lakuoppi on hieman erilainen kuin tavallisilla kuolevaisilla.

    • Olet NIIN oikeassa. Mitä asialle voitaisiin tehdä? Asetetaan työryhmä pohtimaan, antamaan 5 vuoden jälkeen raportti, että julkista henkilökuntaa tulisi vähentää. Mitä siitä seuraa. Asetetaan työryhmä pohtimaan/suunnittelemaan kuinka henkilöstömäärää vähenneään. …ja rumba jatkuu.