Laituri palaa!

Viikon metafora on varmasti Stephen Elopin ”Platform is burning”. Jussi Pesonen käytti samaa ilmausta metsäsektorista muutama vuosi sitten. Kysymys kuuluu: kenen muun pitäisi huutaa ”laituri palaa!”

Kun katsoo kuntien ahdinkoa, tulee väkisinkin mieleen, että kuntaministerin pitäisi huutaa ”laituri palaa!” tai ”sauna palaa” tai mikä se nyt olisikaan se oikea suomalainen vastine öljynporauslautan palolle.

Kuntasektori on velkaantunut tasaisen tappavaa vauhtia vuodesta 1997. Samaan aikaan sille on sysätty jatkuvasti uusia tehtäviä. Vanhuuteen liittyvät menot kurittavat kuntia tulevaisuudessa. Ja viime vuoden kuoppa verokertymissä heikensi niiden taloutta merkittävästi.

Selvää on, että vanhoilla lääkkeillä ei selvitä. Mutta kriisissä on aina uuden alku. Jussi Pesosen huudahdus antoi vauhtia metsäsektorin uudistumiselle. Elopin uudistus antaa vauhtia Nokian uudistumiselle. Kuntaministerin huuto voisi antaa vauhtia kuntareformille.

Kommentointi on suljettu.