Huonoin presidentti

Kuka on maan historian huonoin presidentti? Tällainen keskustelu on alkanut Yhdysvalloissa.

Keskustelun aloitti entinen presidentti Jimmy Carter, joka totesi haastattelussaan Arkansas Democrat-Gazette lehdelle: ?I think as far as the adverse impact on our nation around the world, this administration has been the worst in history.?

Itse olen pitänyt juuri Jimmy Carteria Yhdysvaltain historian huonoimpana presidenttinä. Mutta täytyy myöntää, että George W. Bush saattaa ajaa jopa hänen ohitseen. Näin siksi, että Carterin ulkopoliittiset ja talouspoliittiset virheet saatiin korjattua. Sen sijaan voi olla, että George W. Bushin tekemät tuhot Pax Americana’lle – eli USA-vetoiselle maailmanjärjestykselle – ovat niin suuret, että niitä ei saada korjattua.

Teema sinänsä on mielenkiintoinen muitakin maita ajatellen.

Kommentointi on suljettu.