Hallituksen päätös oli oikea

Hallitus päätti olla lähtemättä mukaan rahoitusmarkkinaveron valmisteluun niin sanotussa ”tiivistetyssä yhteistyössä”. Päätös oli oikea. Niin oudolta kuin se tuntuukin, Suomen kilpailukyky edellyttää erottautumista EU:n valtavirrasta kilpailukykyyn liittyvissä asioissa. Jättäytyminen valmistelun ulkopuolelle on tässä mielessä oikea päätös.

1990-luvulla Suomen kilpailukyky tarkoitti menoa mukaan EU:n valtavirtaan. Tuolloin EU oli kilpailukyvyn edistäjä. Nyt tilanne on muuttunut. EU:sta on tullut kilpailukyvyn heikentäjä. Joka viikko suomalaiset yritykset saavat kiusakseen uutta regulaatiota, joka vähentää firmojen kilpailukykyä tai vaatii niitä fokusoimaan vääriin asioihin. Tässä tilanteessa ei kannata lähteä etunojassa mukaan kaikkiin hullutuksiin, joita Bryssel kiusaksemme tuottaa. Mukaan ehtii kyllä myöhemin, jos siltä tuntuu.

Eurooppa ei kasva. Siksi Suomen ei tule hirttäytyä liian tiukasti kiinni EU:n valtavirtaan.

4 vastausta artikkeliin ”Hallituksen päätös oli oikea

    • Kilpailukyvylle on olemassa happotesti. Se kuuluu: käyvätkö suomalaiset tuotteet kaupan? Jos käyvät, kilpailukyky on kunnossa. Jos ei, ongelmia on. Kaikkiin muihin määritelmiin liittyy ongelmia.

  1. Aug18Rob Now that you have seen some of the greats and how their clubs woorkut. Are the rituals/routines the same? Are they different? Did you find anything interesting about how they went about their woorkut? Obviously with comparison to your gym’s own routine. For those of us who do not have a place within a couple hundred miles. How does a woorkut at these places go? A video would be really cool, you put a little of your awesomness into it and we can see kind of how it all meshes together.Just a thought, and I would really like to know.Brokaw