Talousneuvosto ja protesti

 Minut valittiin juuri jatkamaan Pääministerin johtamassa talousneuvostossa. Päätös ei ollut mikään yllätys, koska edustan siellä Keskuskauppakamaria. Se sai minut kuitenkin pohtimaan neuvoston roolia.

Euroopassa ja Suomessa on meneillään voimakas EU:n ja kansainvälisyyden vastainen liikehdintä. Samaan aikaan Euroopassa ja Suomessa on monia eri neuvostoja, komiteoita ja valiokuntia, joiden pitäisi välittää kansalaisyhteiskunnan ääni päättäjille. Ongelma on, että protestiliikkeet eivät ole mukana näissä järjestelyissä.

EU- tai maahanmuutto vastaiset näkemykset eivät ole edustettuna Euroopan talous- ja sosiaalikomiteassa eivätkä alueiden komiteassa. Eivätkä ne ole edustettuna meidän talousneuvostossa. Soinilaiset eivät (ainakaan vielä) ole mukana kolmikannassa, jonka tehtävä on luoda yhteistä näkemystä työelämän kehittämisestä.

Minulla ei ole (vielä) ehdotusta asiantilan korjaamiseen, mutta selvää on, että EU-vastaiset ja maahanmuuttovastaiset näkemykset pitää saada mukaan foorumeille, joissa yhteistä näkemystä rakennetaan.

Kommentointi on suljettu.