Pääministereitä ja kaupunginjohtajia…

Ensin EK rekrytoi kaupunginjohtajan vetämään edunvalvonnan vankkureita. Sitten perheyrittäjät nappasivat entisen pääministerin. Tämän jälkeen elinkeinoelämän järjestöillä on enemmän julkisen sektorin asiantuntemusta kuin julkisella sektorilla itsellään!

Kyseessä ei ole uusi trendi. EK:n edellinen toimitusjohtaja, Leif Fagernäs oli ministeriön miehiä. Myös East Officen toimitusjohtaja, René Nyberg, on entinen diplomaatti.

Julkisen sektorin vahva edustus elinkeinoelämän järjestöissä on perusteltua monista eri syistä. Tärkein lienee se, että yksi suurimmista urakoista tulevina vuosina tulee olemaan julkisen sektorin (ja erityisesti kuntasektorin) tuottavuuden parantaminen. Keskusteluun julkisen sektorin tuottavuuden parantamisesta on vaikea osallistua, jos tietämystä ei ole. Nyt sitä on. Yllin kyllin.

Kommentointi on suljettu.