Viikon metafora: Helikopteri

Ensin Pekka Viljakainen julkaisi kirjan, jossa kehotetaan hyvää johtajaa toimimaan kuin helikopteri. Sitten brittiläinen arkkitehtuurikriitikko sanoi, että Eiranrannan asunnot ovat kuin helikopterista pudotettuja. Helikopteri on selvästi viikon kielikuva.

Pekka Viljaikaisen kirja ”No Fear” on kokoelma ajatuksia siitä, kuinka ”Playstation -sukupolvea” pitää johtaa. Eturintamasta ja autenttisesti, kuuluu Viljakaisen neuvo. Lisäksi hyvän johtajan tulee toimia kuin helikopterin: pysyä korkealla, jotta näkee koko maaston, mutta laskeutua nopeasti alas, jos asioihin täytyy puuttua.

”Kuin helikopterista pudotettuja”, toteaa brittiläinen Guardian-lehden arkkitehtuurikriitikko Jonathan Glancey katsellessaan Eiranrannan uusia kerrostaloja. Hänen neuvonsa on, että Helsinki yrittäisi näyttää Helsingiltä eikä yleispätevältä maailmankaupungilta.

Hyviä neuvoja molemmat.

Kommentointi on suljettu.