Soinille riitti

 Soinilla oli kaksi hyvää syytä jättäytyä hallituksen ulkopuolelle.

Ensimmäinen syy oli se, että Perussuomalaiset eivät olleet valmiita hallitusvastuuseen. Menestyksellinen toiminta hallituksessa vaatii monenlaista osaamista. Perussuomalaisten osaaminen ei vielä ole sillä tasolla, että se olisi menestyksellisesti selvinnyt hallitusvastuusta. Kommelluksia olisi tullut sen verran, että kannatus olisi saattanut vaarantua. Tämä oli taktinen syy.

Toinen syy oli perinpohjainen epäusko Eurooppa-projektiin. Soini ei ainoastaan kyseenalaistanut Suomen Eurooppa-politiikan linjaa. Hän kyseenalaisti koko unionin tulevaisuuden. Mikään muu kuin EU:n perinpohjainen suunnanmuutos ei Soinille tunnu riittävän. Koska 27 EU-maata eivät olleet valmiita seuraamaan Soinia, hän päätti olla liittymättä Suomen hallitukseen. Loogista? Kyllä. Järkevää? Hmm.

Selvää on, että Soini aloitti samalla valmistautumisen kuntavaaleihin. Jos EU on mennyt konkurssiin kuntavaaleihin mennessä, näemme silloin entistä suuremman jytkyn. Jos EU on vielä pystyssä, harmitellaan perussuomalaisten joukossa sitä, että annettiin suuren mahdollisuuden mennä sivu suun.

Yksi vastaus artikkeliin ”Soinille riitti

  1. Miksi Perussuomalaiset eivät menneet hallitukseen?
    Koska, hallitukseen meno olisi merkinnyt äänestämistä Jaa Portugali tai Kreikka tuille. Tämä olisi ollut äänestäjien pettämistä.
    Politiikassa muutenkin ärsyttää takinkääntäminen vastineeksi vallasta: vihreät(de röda) äänesti kyllä ydinvoimalle saadakseen olla hallituksessa, tämä jos mikä on populismia ja äänestäjien pettämistä

    Perussuomalaiset on vaihtoehto mikäli haluaa väljempää EU:ta. Miksi ainoa oikea mielipide suomessa saa olla kyllä kaikelle EU:hun liittyvälle?