Heinolalla on näytön paikka!

Suur-Lahtea ei syntynyt. Heinola ja muut naapurikunnat torjuivat Lahden lähentelyt päättäväisesti. Toivottavasti päättäväisyyttä riittää myös kuntapalvelujen täysremonttiin, joka on edessä. Sillä nyt kuntajohtajat joutuvat tosi koville.

Monet kuntalaiset (Heinolassa ja muualla) ajattelevat, että kuntaliitoksessa on kaksi vaihtoehtoa: joko liittyä tai jatkaa vanhaan malliin. Näin asia ei ole.

Vaihtoehdot ovat paljon raadollisempia. Ensimmäinen vaihtoehto on liittyä yhteen muiden kuntien kanssa ja tehdä samalla remontoida kunnan tarjoamat palvelut. Toinen vaihtoehto on jatkaa yksin ja tehdä vielä suurempi remontti.

Heinola valitsi nyt haastavamman tien. Sen on löydettävä sekä poliittinen tahto että viisaus panna kunnalliset palvelut aivan uuteen uskoon. Se on mahdollista, mutta se vaatii rohkeutta, näkemystä ja kovaa työtä. Onnea matkaan!

Kommentointi on suljettu.