Pekka Herlin – Koneen ruhtinas

Pekka Herlinin elämäkerta on tasapainoinen ja erinomainen teos. Sitä ei usko, jos on lukenut vain kirjasta tehdyt lööpit.

Sain vihdoinkin luettua John Simonin erinomaisen kirjan Koneen ruhtinas – Pekka Herlinin elämä. Tasapainoinen, kiehtova, jäntevä ja jännittävä. Nuo sanat tulevat ensimmäisenä mieleen, kun kuvaa kirjaa jollekin, joka sitä ei vielä ole lukenut. Mutta kaikkein tärkein sana lienee rohkea.

Kirja on rohkea ja rajoja rikkova. Siinä mielessä se tekee kunniaa Pekka Herlinille, joka kaikesta päättäen oli molempia. Täytyy nostaa hattua perheelle siitä, että ovat antaneet julkaista näin alastoman ja raa’an kuvauksen perheen patriarkasta. Hatunnosto myös siitä, että ovat osanneet valita oikean henkilön kirjaa kirjoittamaan.

Kommentointi on suljettu.