Oopperan rahat

Kansallisoopperan huono taloudellinen tilanne on ollut paljon esillä. Lukuisissa uutisissa on korostettu, että ooppera pääsi viime vuonna plussalle vain siksi, että se sai suurehkon nimettömän lahjoituksen.

”Vain siksi” on tärkeä painotus. Näin sanomalla annetaan ymmärtää, että oopperan johtajalla, Erkki Korhosella, ei ollut mitään tekemistä lahjoituksen saamisen kanssa. Kuitenkin lahjoitus annettiin juuri Korhosen johtamalla oopperalle.

Oopperan johtajien (ja yliopistojen rehtorien) yksi tärkemmistä tehtävistä on saada instituutioilleen lajoituksia. Näin on maailmalla ja näin tulee olemaan myös Suomessa.

On korkea aika tehdä lahjoitukset taiteelle ja tieteelle verovapaiksi. Sen jälkeen voimme edellyttää, että taidelaitosten johtajat ja yliopistojen rehtorit ryhtyvät lahjoituksia metsästämään.

Kommentointi on suljettu.