Euroopassa on meneillään suuri ideologinen kamppailu markkinatalouden ja valtiokapitalismin välillä. Antti Rinteen valinta on osa tätä taistelua.
Valtiokapitalismin kannattajat hakevat kasvua keskitetyn teollisuuspolitiikan, valtio-omistuksen, valtiollisen riskirahoituksen ja (Suomessa) kuntakapitalismin keinoin. Tavoitteena ei ole tasavertaiset toimintaedellytykset kaikille yrityksille. Tavoitteena on valtiollisin toimin luoda sellaisia yrityksiä, jotka pärjäävät kansainvälisessä kilpailussa. Korkeat veroasteet ja suuri julkinen sektori eivät tässä katsannossa ole ongelma vaan tapa tasoittaa elintasoeroja ihmisten ja alueiden välillä.
Markkinatalouden kannattajat hakevat kasvua kilpailun ja sääntelyn purkamisen keinoin. Heidän mielestään valtion tärkein taloudellinen tehtävä on luoda yrityksille samat toimintaedellytykset kaikkialla Suomessa ja kaikkialla Euroopassa. Heidän mielestään korkeat veroasteet ja suuri julkinen sektori ovat ongelma eikä siunaus.
Valtiokapitalismin ja markkinatalouden paremmuudesta taitetaan peistä kaikkialla – jopa Britanniassa, jossa Pfizerin tarjous Astra Zenicasta on aiheuttanut keskustelun siitä, kuka saa päättää, myydäänkö pörssiyhtiö ulkomaiselle ostajakandidaatille.
Elämme mielenkiintoisia aikoja.
En usko että kyseessä on huonon politiikan harjoi ttaminem sdp:n taolta.
VAAN kyse taitaa pikeminkin olla vastakainasettelu nainen contra mies.
Rahvat duunarimiehet eivät nähneet Urpilaista omana peilikuvana eikä erittäin huonosti tukeva jalkaväki tätä k uvaa
En usko että kyseessä on huonon politiikan harjoittaminen pikeminkin oli kyse ”oma kuvasta”, nainen contra mies.
Rahvat duunarimiehet eivät nähneet Urpilaista omana peilikuvana eikä erittäin huonosti tukevajalkaväkätäkuvaa
En usko että kyseessä oli huonosti harjoitetusta politiikasta vaan kyse oli pikeminkin ”oma kuvasta”, nainen contra mies.
Rahvat duunarimiehet eivät nähneet Urpilaista omana peilikuvana eikä erittäin huonosti tukeva jalkaväki tätä. kuvaa terottaneet.
Ja nyt kun Urpilainen vihdoin oli löytänyt roolinsa päättäijänä niin oma väki pisti pihalle.
It is a sad Day for Finland olemme vieläkin ruudukko ykkösessä kun on kyse tasaarvosta ja sen päättää ruohojuuritaso.
Olen samaa, että markkinatalouteen kuuluu sääntelyn purkaminen ja periaatteessa korkeiden veroasteiden vastustaminen. Valitettavasti euroalueen velkakriisin aikana poliitikot ovat lisänneet sääntelyä ja kiristäneet verotusta, mikä on aiheuttanut euroalueelle ja laajemmin Eurooppaan taantuman.
Eurooppaan ja euroalueelle tarvitaan lisää markkinataloutta ja vähemmän poliitikkojen interventioita. Interventioista on keväästä 2010 lähtien karmeaa näyttöä.
Kokoomuksessa olisi tilaa myös ehdokkaalle, joka kannattaa aitoa markkinataloutta, muutoin tämä taistelu päätyy tappioksemme. Hyvinvointipopulismia on nyt kuunneltu kymmenen vuotta.
Maailman taloushistoria ja nykyisyys todistaa, että paras talous-/ yhteiskuntajärjestelmä kaikilla kriteereillä mitaten on demokratiamarkkinatalous.
Ketään ei voi pakottaa yrittämään eikä tekemään työtä eikä millä ehdoilla hyvänsä. Mutta kaikilla on mahdollisuus kehittää omaa hyvinvointiaan ja saada tarvittaessa toisten apua.
Misssä kannustavat ja uskoa luovat poliitikot ja virkamiehet?
Missä vastuulliset äänestäjät ja veronmaksajat?
”Let people be free and they will build things, create new jobs, innovate and make our world a better place”.