Keskuskauppakamari

Kauppakamarit täyttävät sata vuotta 10.8.2017. Olemme siis hieman vanhempia kuin Suomi.

Järjestön perusti aikanaan Venäjän väliaikaisen hallituksen pääministeri Aleksander Kerenski. (”Ai, ai Kerensky, turha on sun toiveesi, Suomi on jo vapaa maa etc.”) Toimitusjohtajan huoneessa on Paasikiven sohva. Rakennus on uusklassisen arkkitehtuurin taidonnäyttö, Pauli Blomstedtin ”Liittopankkien talo”. Historiaa siis riittää, mutta miten on tulevaisuuden laita?

Tulevaisuus on loistava. Suuren talousmyllärryksen jälkeisessä Suomessa Kauppakamarijärjestön reilut 20 000 jäsentä ovat tärkeässä asemassa. Niistä pitkälle riippuu, nouseeko Suomi taantumasta.

Keskuskauppakamari koostuu kahdesta verkostosta ja kolmesta painopistealueesta.

Tärkein verkosto on kauppakamariryhmä eli Suomen 19 kauppakamaria. Vastaamme siitä, että kauppakamarit toimivat yhteisen strategian mukaisesti ja saavuttavat yhdessä sovitut tavoitteet. Lisäksi meillä on kansainvälinen kauppakamariverkosto, joko koostuu ICC:stä eli kansainvälisestä kauppakamarista sekä kahdenvälisistä kauppayhdistyksistä ja -kamareista meillä ja muualla.

Vaikuttamisen painopisteitä on kolme: Verot alas, byrokratia pois ja väylät vetämään. Teemme työtä Anders Chydeniuksen hengessä Aleksandr Kerenskyn perillisinä. Aikamoinen yhdistelmä… Mutta toimii.

kauppakamari.fi/