Mikael Lilius oli viides

Harvard Business Review (HBR) listasi maailman parhaat toimitusjohtajat vuosina 1995-2010. Ainoa suomalainen listalla oli Mikael Lilius: viides Euroopassa ja 34. maailmassa. Jorma Ollila ei listalla ollut, koska hänen toimitusjohtajakausi alkoi ennen vuotta 1995.

HBR:n toimitusjohtajan tuloskortti panee toimitusjohtajat järjestykseen sen mukaan, kuinka paljon he ovat nostaneet yrityksensä markkina-arvoa ja kuinka paljon he ovat tuoneet firman osakkeenomistajille rahaa.

Liliuksen luvut ovat vakuuttavia. Fortumin markkina-arvo nousi hänen aikanaan 22 miljardia dollaria. Osakkeen kokonaistuotto nousi hänen aikanaan 768% (Suomen yleisen kehityksen mukaan korjattuna) ja 1014% korjattuna toimialan kehityksen mukaan. Hän oli toimialansa paras Euroopassa. (Tarkemmin: HBR tammi-helmikuu 2013).

Muita kiinnostavia poimintoja: sadan parhaan toimitusjohtajan joukossa oli vain yksi nainen: eBayn Margaret Whitman. Paras oli Steve Jobs, toinen Amazonin Jeff Bezos. Kolmas oli Samsungin Yun Jong-Yong. Eurooppalaisia listalla oli 19. Venäläisiä kaksi: Norisk Nickelin Mikhail Prokhorov ja Tafneftin Shafagat Fakhrazovich Takhautdinov.

Kommentointi on suljettu.