Vastaus on ”ei”, ministeri Hautala

Lupasin aamulla ministeri Heidi Hautalalle, että vastaisin hänen blogissaan tekemään ehdotukseen pörssiyhtiöiden naiskiintiöistä omassa blogissani. Tässä vastaus tulee. Se on ”ei”.

Naiskiintiöitä ei tarvita siksi, että naiset harppovat eteenpäin suomalaisissa pörssiyhtiöissä. Keskuskauppakamarin tänään julkistaman tutkimuksen mukaan naisten osuus hallituksista kasvoi enemmän kuin missään muussa EU-maassa. Kokonaista 20 %!

Ennen uhattiin Neuvostoliitolla. Tänään uhataan EU:lla. Niin myös naiskiintiöasiassa: ”ellei edistystä tapahdu, EU tekee direktiivin”. Totta on, että komissaareilta on tullut tällaisia kannanottoja. Totta on myös se, että 24 maata 27:stä vastustaa EU:n asettamia naiskiintiöitä. Aivan Stalinin tankkeihin verrattavasta uhkasta ei siis vielä ole kysymys.

Lopuksi: minä tuen kaikin voimin naisten etenemistä elinkeinoelämän johtopaikoille. Samoin Keskuskauppakamari. On hienoa, että naiset etenevät osaamisensa avulla aivan ilman kiintiöitä.

2 vastausta artikkeliin ”Vastaus on ”ei”, ministeri Hautala

  1. Kyllä kiintiöt takkaisivat paremman tasapuolisuuden. Eihän 20 % ole paljon. Toivottavasti heillä on vaikutusvaltaa ja sanansa joka asiaan! Miesten maailmassA eli pörssimaailmassa tarvitaan todella asiantuntemusta ja luotettavuutta, molempia naisilla on. Kysymys kuuluukin, miksi niin pieni osuus on naisia.