Pitääkö työstä sopia Brysselissä?

Pitääkö suomalaisten palomiesten työajasta päättää Brysselissä vai Suomessa? Tämä oli yksi keskeinen kiistakapula radioväittelyssä Arja Alhon kanssa.

Pitääkö suomalaisten palomiesten työ- ja taukoajoista päättää Brysselissä vai Suomessa? Tämä oli yksi keskeinen kiistakapula radioväittelyssä Arja Alhon kanssa.

Ylen Aikaisen EU-väittely pidettiin Eurooppatalolla. Paikalla oli pari siivoojaa – ei juuri muita. Eurooppa-talolla on selvästi eurooppalaiset työajat.

Työajoista tulikin kiistaa. Arja Alho sanoi kannattavansa sitä, että työajoista sovitaan enenevästi Brysselissä. Minä olin sitä mieltä, että suomalaisen palomiesten ja lääkäreiden työajoista tulisi päättää Suomessa. Perusteita minulla oli kolme. Ensiksi: jos uskomme läheisyysperiaatteeseen, uskomme varmasti myös siihen, että työaikajärjestelyt kuuluvat niiden piiriin. Toiseksi: pohjoismailla on vain hävittävää siinä, että annamme EU:lle valtaa työelämään liittyvissä kysymyksissä. Pohjoismaisen mallin kannattajat ovat vähemmistössä Brysselissä. Siksi on turha kuvitella, että lainsäädäntö kirjoitettaisiin meidän ehdoilla. Kolmanneksi: kyllä meidän on luotettava kykyymme ratkaista tällaiset kysymykset Suomessa. Linkki:

http://yle.fi/uutiset/alueelliset_uutiset/paakaupunkiseutu/2009/05/arja_alho_ja_risto_ej_penttila_ylen_aikaisen_tentattavina_723470.html

Kommentointi on suljettu.